Automated Breast Ultrasound System (ABUS)

Ontdek de revolutie in borstkankerscreening met onze blog over de voordelen van Automated Breast Ultrasound System (ABUS). Leer hoe deze innovatieve technologie vrouwen met dichte borsten helpt bij het nauwkeurig detecteren van borstkanker. Verken de procedure, voordelen en de rol van ABUS bij vroege diagnose.
Content

Borstkanker is een veelvoorkomende zorg bij vrouwen, en vroege detectie is cruciaal voor een succesvolle behandeling. In dit licht werpt de Automated Breast Ultrasound (ABUS) van GE HealthCare een nieuw licht op borstkankerscreening, vooral voor vrouwen met dichte borsten. Laten we duiken in de opvallende kenmerken die van ABUS een uitmuntende diagnostische optie maken.

Hoe verloopt het ABUS-examen?

Het ABUS-systeem is ontworpen om het borstonderzoek aan te passen aan het lichaam van de patiƫnt. De machine heeft een speciaal gevormde arm, die een frame draagt dat is ontworpen om zich aan te passen aan de kromming en contour van de borst. In het frame bevindt zich een gebogen echografiekop van 15 cm die zich aanpast aan de anatomische vorm van de vrouwelijke borst voor meer comfort en onderzoekservaring voor patiƫnten en operators. Deze kop scant de gehele borst van rand tot rand. Onderzoeken kunnen worden aangepast met programmeerbare scanprotocollen, instelbare scandieptes en compressieniveaus.

ABUS: Voordelen

Verhoogde detectiekans

Onderzoeken tonen aan dat het gebruik van ABUS in combinatie met digitale mammografie resulteert in een indrukwekkende toename van 55% in de kans op het detecteren van invasieve vormen van borstkanker. Dit biedt een aanzienlijke verbetering ten opzichte van alleen mammografie, waardoor een vroegtijdige detectie van borstkanker mogelijk is.

Objectiviteit en objectieve beoordeling

In vergelijking met klassieke echografie biedt ABUS een meer objectieve beoordeling van borstweefsel. Met gespecialiseerd personeel dat de procedure uitvoert, scant de ABUS de borst vanuit diverse hoeken en reconstrueert het beeld in 3D. Dit resulteert in een gedetailleerde, video-achtige weergave van de gehele borst, waardoor het risico op het missen van subtiele afwijkingen aanzienlijk wordt verminderd.

Comfortabele procedure

Het onderzoek met ABUS is comfortabel voor patiƫnten. De speciaal ontworpen arm en echografiekop passen zich aan de anatomische vorm van de borst aan, waardoor de scan minder belastend is. Voor de meeste patiƫnten is de ABUS-procedure pijnloos, met slechts lichte ongemakken voor sommige vrouwen met zeer gevoelig borstweefsel.

Technologische innovatie

ABUS integreert kunstmatige intelligentietechnologie om objectiviteit te waarborgen. Het systeem past zich aan het lichaam van de patiƫnt aan, en de ultrasone transducer levert gedetailleerde, volumetrische 3D-beelden van de gehele borst. Deze geavanceerde technologie maakt het mogelijk om kleine, invasieve carcinomen te detecteren die anders mogelijk over het hoofd worden gezien.

Gestandaardiseerde en reproduceerbare resultaten

In vergelijking met klassieke echografie biedt ABUS gestandaardiseerde, reproduceerbare resultaten. Dit vermindert de afhankelijkheid van de technoloog, waardoor de radioloog meer tijd heeft voor een diepgaande analyse van de beelden.

Het ABUS-systeem, gecombineerd met digitale mammografie, verhoogt de borstkankerdetectie met 37,5% en verbetert de algehele detectie met 57%. Dit resulteert in een nauwkeurigere diagnose, vooral voor vrouwen met dichte borsten, en draagt bij aan een proactieve benadering van borstzorg.

Ontdek de wereld van geavanceerde borstkankerscreening met Automated Breast Ultrasound (ABUS) – een krachtig instrument dat de borstzorg transformeert en artsen helpt vroegtijdige diagnoses te stellen. Aarzel niet om deze innovatie te verkennen en te profiteren van een effectieve aanvulling op traditionele screeningmethoden.

Geschreven door
23.01.2024
Andere artikelen
Heb je nog een
vraag over?

Mediport opent zijn deuren op 02.10.2023. Ons boekingssysteem zal binnenkort live gaan. Gebruik in de tussentijd ons contactformulier en iemand van ons team neemt binnen 24 uur contact met je op.

Contact us