Alle afdelingen

/

Cardiologie

Cardiologie

Onze cardiologen en verpleegkundigen bieden patiënten hart- en vaatzorg op maat. Daarvoor gebruiken ze de meeste geavanceerde medische apparatuur. Je kan bij ons terecht voor verschillende zaken, van hartscreening en geavanceerde diagnostiek tot opvolging en revalidatie.

cardiologie-mexiport

Doctors

Cardioloog

Dr. Frits Loth

Dr. Frits Loth is als cardioloog erkend in de Verenigde Staten, Belgie, en Nederland. Hij is opgeleid tot cardioloog in het Saint Lukes-Roosevelt Hospital (heden Mount Sinai Hospital) van Columbia University in New York. Dr Loth werkt al meer dan 28 jaar als cardioloog en is thans verbonden aan het St. Blasius Ziekenhuis in Dendermonde. Zijn specialisaties zijn preventieve cardiologie, klinische cardiologie en medische beeldvorming waaronder echocardiografie en CT scan van de coronairen. In 2012 behaalde hij de erkenning: Diplomate in Cardiovasculair Computed Tomography (CBCCT examination). Hij is een gedreven cardioloog met veel aandacht voor de patient. Hij heeft een ruime nationale en internationale klinische ervaring opgebouwd.
Cardioloog

Dr. Bashar AL-Atia

Dr. AL-Atia studeerde af als arts in Irak. Hij behaalde diploma cardiologie in 2017 aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven). Hij volgde daarna extra opleiding in de device implantatie, en cardiale revalidatie gedurende 2 jaar in UZ Leuven. Naast de algemene cardiologie en preventieve cardiologie, ligt de specialiteit van Dr. AL-Atia Bashar in de CIED-implantatie (pacemaker, ICD, hartmonitor, en CRT), hartfalen, en hartrevalidatie.
Cardioloog

Prof. Dr. Elvin Kedhi

Prof. Dr. Elvin Kedhi beschikt over uitgebreide ervaring in algemene, interventionele en structurele cardiologie, evenals wetenschappelijk onderzoek. Zijn specialiteit ligt in de cardiovasculaire preventie, met een focus op patiënt-specifieke medicatie en interventietechnieken gericht op het verminderen van cardiovasculaire incidenten bij patiënten met een verhoogd cardiovasculair en metabool risico.

Diensten

Door middel van een elektrisch signaal krijgen de verschillende delen van het hart de opdracht om samen te trekken. Dit elektrische signaal is dus essentieel voor de hartslag. Bij het afnemen van een ECG wordt dit elektrische signaal gemeten en weergegeven. Een ECG wordt in de volksmond ook wel een hartfilmpje genoemd.

Fysische geneeskunde

Heb je nog een
vraag over?

Contact us