Alle afdelingen

/

Cardiologie

Cardiologie

Onze cardiologen en verpleegkundigen bieden patiënten hart- en vaatzorg op maat. Daarvoor gebruiken ze de meeste geavanceerde medische apparatuur. Je kan bij ons terecht voor verschillende zaken, van hartscreening en geavanceerde diagnostiek tot opvolging en revalidatie.

cardiologie-mexiport

Dokters

Cardioloog

Dr. Carlo Zivelonghi

Dr. Carlo Zivelonghi is een ervaren interventiecardioloog met brede internationale opleiding en professionele ervaring. Hij voltooide zijn medische opleiding aan de Universiteit van Verona in Verona, Italië, met een daaropvolgende specialisatie in cardiologie in 2018. Hij begon zijn vroege onderzoeks- en cathlab-loopbaan in de Biomedical Research Unit van het Royal Brompton Hospital in Londen in 2013. Aan het einde van zijn cardiologische opleiding bracht hij meer dan een jaar door in het gerenommeerde Sint Antonius Ziekenhuis, Utrecht (Nederland) voor aanvullend klinisch onderzoek en cathlab-activiteiten. Dr. Zivelonghi behaalde een doctoraat in Cardiovascular Sciences aan de prestigieuze Universiteit van Amsterdam met een proefschrift over complexe interventieprocedures voor refractaire angina. Hij verhuisde naar Antwerpen in België om zijn opleiding in interventionele cardiologie formeel af te ronden aan het vooraanstaande Hartcentrum ZNA Middelheim Ziekenhuis, waar hij nog steeds werkt als invasief cardioloog en, met meer dan 100 peer-reviewed publicaties, ook fungeert als coördinator van de afdeling Research & Development.
Cardioloog

Dr. Frits Loth

Dr. Frits Loth is als cardioloog erkend in de Verenigde Staten, Belgie, en Nederland. Hij is opgeleid tot cardioloog in het Saint Lukes-Roosevelt Hospital (heden Mount Sinai Hospital) van Columbia University in New York. Dr Loth werkt al meer dan 28 jaar als cardioloog en is thans verbonden aan het St. Blasius Ziekenhuis in Dendermonde. Zijn specialisaties zijn preventieve cardiologie, klinische cardiologie en medische beeldvorming waaronder echocardiografie en CT scan van de coronairen. In 2012 behaalde hij de erkenning: Diplomate in Cardiovasculair Computed Tomography (CBCCT examination). Hij is een gedreven cardioloog met veel aandacht voor de patient. Hij heeft een ruime nationale en internationale klinische ervaring opgebouwd.

Diensten

Betreed een moeiteloos screeningstraject met Cardio Pathway. Van een diepgaand interview tot metingen en bloedafname, gevolgd door een rust-ECG en hartechografie. De cardioloog ontvangt u naadloos met een holistisch beeld van uw gezondheid. Verdere onderzoeken, zoals inspanningstests of Cardio CT, kunnen direct plaatsvinden. Dit alles vormt de basis van een 'one-stop-clinic' voor cardiologie.

Door middel van een elektrisch signaal krijgen de verschillende delen van het hart de opdracht om samen te trekken. Dit elektrische signaal is dus essentieel voor de hartslag. Bij het afnemen van een ECG wordt dit elektrische signaal gemeten en weergegeven. Een ECG wordt in de volksmond ook wel een hartfilmpje genoemd.

Fysische geneeskunde

Heb je nog een
vraag over?

Contact us