Alle afdelingen

/

Radiologie

Radiologie

Onze radiologen en verpleegkundigen begeleiden patiënten naar de meest geschikte zorg via gerichte medische beeldvorming, zowel preventief als diagnostisch. Daarvoor gebruiken ze de meeste geavanceerde medische apparatuur. Je kan bij ons terecht voor een röntgenonderzoek (RX), echografie, mammografie en CT-onderzoek van het hart.

accuray-eRJCXdb3Q48-unsplash

Dokters

Radioloog

Dr. Emanuel Laridon

Dr. Emanuel Laridon werkt als radioloog in Mediport. Hij studeerde af aan de VUB en werd gediplomeerd radioloog aan het UZ Brussel. Aan het UZ Brussel bekwaamde hij zich verder in de musculoskeletale radiologie en werd er tutor. Via opleidingen en congressen in musculoskeletale en sportradiologie heeft hij zich in deze aandachtsgebieden verder kunnen subspecialiseren. U kan bij hem terecht voor radiografie, echografie en musculoskeletale interventies.
Radioloog

Dr. Catherine Breucq

Dr. Cathérine Breucq, een radioloog met expertise in mammografie-echografie, was voormalig hoofd van de borstdiagnostiek kliniek aan het Universitair Ziekenhuis in Brussel. Ze heeft haar uitgebreide ervaring toegepast, inclusief het uitvoeren van puncties/biopsieën voor borstletsels. Met 22 jaar academische ervaring streeft Dr. Cathérine Breucq naar een nauwkeurige en vroegtijdige diagnose van borstletsels. Ze zet zich in om patiënten op een correcte en tijdige wijze te informeren, uiteraard in samenwerking met de verwijzende arts.
Radioloog

Dr. Birgit Heremans

Dr. Birgit Heremans is arts specialist in medische beeldvorming, met een bijzondere affiniteit voor de senologische en thoracale beeldvorming. Ze genoot haar opleiding aan de KU Leuven en in het AZ Sint-Jan te Brugge. Nadien bouwde ze haar expertise verder uit en volgde een bijkomende opleiding borstbeeldvorming in het UZ Gent en in het Brigham and Women’s Hospital te Boston. U kan bij haar terecht voor radiografie, diagnostische en screeningsmammografie en echografie.
Radioloog

Dr. Frédérique V. Robaeys

Dr. Frédérique Van Robaeys werkt als radioloog in Mediport. Hij genoot zijn opleiding geneeskunde aan de KUL, en werd opgeleid tot radioloog aan het Universitair Ziekenhuis Gent. Verdere opleidingen en congressen zorgen ervoor dat hij steeds op de hoogte is van de nieuwste technologieën en verbeterden zijn diagnostische skills en therapeutische vaardigheden. Hij heeft zich bekwaamd in musculoskeletale radiologie en interventies, en specialiseerde zich verder in neuroradiologie en hoofd-hals-radiologie. U kan bij hem terecht voor radiografie, echografie en musculoskeletale interventies.
Radioloog

Dr. Thomas Debrouwere

Dr. Thomas Debrouwere is als radioloog verbonden aan Mediport. Hij genoot zijn opleiding geneeskunde aan de KUL, en werd opgeleid tot radioloog in AZ Groeninge te Kortrijk en in UZ Leuven. Na een brede opleiding behaalde hij het Europees diploma in Radiologie (EDiR). U kan bij hem terecht voor radiografie, echografie en interventies.
Radioloog

Dr. Jean-Louis Samain

Dr. Jean-Louis Samain werkt als radioloog in Mediport. Hij studeerde af aan de KUL en werd gediplomeerd radioloog aan het UZ Leuven in 2014. Via opleidingen en congressen in de musculoskeletale, abdominale en cardiale radiologie heeft hij zich in deze aandachtsgebieden verder kunnen specialiseren. U kan bij hem terecht voor radiografie, echografie, musculoskeletale interventies en cardio-CT.
Radioloog

Dr. Thomas Backaert

Dr. Thomas Backaert werkt als radioloog in Mediport. Hij studeerde af aan de VUB en werd gediplomeerd radioloog aan het UZ Brussel. Via opleidingen en congressen in borst-, musculoskeletale, en sportradiologie heeft hij zich in deze aandachtsgebieden verder kunnen specialiseren. U kan bij hem terecht voor radiografie, mammografie, echografie en musculoskeletale interventies.

Diensten

Voor een uitgebreider onderzoek van het hart is een Cardio CT de meest aangewezen techniek van beeldvorming

Een echografie is een vorm van medische beeldvorming die gebruikmaakt van geluidsgolven.

Een Mammografie is een röntgenonderzoek van de borsten (mammae). Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het opsporen van borstkanker, tumoren of cysten in de borsten.

Een RX (röntgenonderzoek) is een vorm van medische beeldvorming dat gebruikmaakt van röntgenstralen.

Fysische geneeskunde

Heb je nog een
vraag over?

Contact us