Alle afdelingen

/

Voedingskunde

Voedingskunde

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze gekwalificeerde diëtist nutritionisten die
gespecialiseerd zijn in voedingsadvies en dieetplanning. Onze experts werken samen met patiënten
om gepersonaliseerde voedingsplannen te ontwikkelen die zowel haalbaar als effectief zijn.

dietist

Dokters

Diëtist

Eveline Stoelen

Eveline Stoelen is diëtiste met een passie voor gezonde voeding in combinatie met beweging. Doormiddel van een multidisciplinaire aanpak binnen het Mediport team zal ze mee streven naar het behalen van een goede gezondheid en kwalitatieve levensstijl.
Diëtist

Michaël Sels

Michaël Sels is diëtist die zich specialiseert in complexe voedingszorg en levensstijl coaching. Met een passie voor gezonde voeding en een diepgaand begrip van de impact van voeding op de gezondheid, is hij een waardevolle bron voor begeleiding voor mensen die te maken hebben met complexe voedingsbehoeften en gewichtsbeheersing. Zijn betrokkenheid bij Mediport stelt hem in staat om te werken met patiënten die specifieke en uitdagende voedingsvereisten hebben, waarbij hij zorgvuldig afgestemde strategieën ontwikkelt om hun welzijn te verbeteren. Hij brengt niet alleen zijn uitgebreide expertise op het gebied van voeding in de praktijk, maar deelt hij ook actief zijn kennis en ervaring met anderen.

Diensten

Een begeleiding voor diabetes is gericht op het beheersen van de bloedsuikerspiegel door het reguleren van koolhydraatinname, het vermijden van suikerrijke voedingsmiddelen en het kiezen van gezonde, evenwichtige maaltijden met nadruk op volle granen, groenten en magere eiwitten. Portiecontrole en spreiding van maaltijden over de dag zijn belangrijke aspecten om stabiele bloedsuikerwaarden te bevorderen.

Een begeleiding voor gewichtsbeheersing is een specifieke voedingsaanpak die gericht is op het reguleren van de energie-inname en het aanpassen van de verhouding tussen (macro-)nutriënten. Het doel is om een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te behouden door middel van bewuste voedingskeuzes.

Een begeleiding voor hypercholesterolemie richt zich op het verlagen van het cholesterolgehalte door beperking van verzadigde vetten en cholesterolrijke voeding, en het bevorderen van vezelrijke en gezonde vetbronnen.

Een begeleiding voor een metabole optimalisatie is gericht op het bevorderen van een efficiënte stofwisseling. Een brede reeks aan metabole onderzoeken, waaronder bloedonderzoeken, indirecte calorimetrie, lichaamssamenstelling, hartcontrole en een consultatie bij de arts vormen de basis van deze begeleiding. Nadien wordt een gecombineerde aanpak, levensstijlbegeleiding, medicatie (Ozempic®, Mounjaro®, Rybelsus®,wegovy®) en beweging gestart.

Een begeleiding voor het prikkelbare darm syndroom (PDS) richt zich op het verminderen van symptomen zoals buikpijn en een verstoorde darmfunctie. Het omvat vaak het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, zoals FODMAPs, en het bevorderen van een evenwichtige, vezelrijke voeding om de darmgezondheid te ondersteunen.

Een begeleiding bij (intensief-)sporten richt zich op het optimaliseren van prestaties en herstel door middel van aangepaste voeding. De begeleiding zoemt in op voldoende koolhydraten voor energie, eiwitten voor spierherstel en -opbouw, en gezonde vetten voor een evenwichtige voedingsbasis. Daarnaast is het belangrijk om de vochtbalans te handhaven en de timing van maaltijden rondom trainingssessies te bepalen.

Fysische geneeskunde

Heb je nog een
vraag over?

Contact us